Barra horitzontal

A poc a poc vaig millorant el blog... disculpa el desordre!

diumenge, 31 d’agost de 2014

Mondragó i teixint a 5 agulles

L'entrada d'avui és diferent. 
Enceto l'apartat: "Quina lectura em recomanes?"

He de reconéixer que molts dels llibres que entren a casa ho fan havent passat un "examen rigurós" sobre el tipus d'il·lustracions que l'acompanyen. 
De fet, en nombroses ocasions adquireixo contes infantils, àlbums il·lustrats i novel·les juvenils (com és el cas d'avui) com a mostra de la feina que realitzen il·lustradors i il·lustradores que considero exemplars. Ja sabeu que també estic fent algunes cosetes en aquest camp.

Els amics i amigues llibreters que em coneixen (no sé si alguna d'elles estarà llegint aquest text ;)) saben que, sovint,  encomano "rareses" simplement pels dibuixos, sempre de qualitat, val a dir-ho! (Montse: ens està encantant la teva recomanació sobre Pergamí)

Aquesta tarda he gaudit, compartint la lectura amb el meu fill, del primer episodi de El Baobab, tercer llibre de la col·lecció MONDRAGÓ, escrit per Ana Galán i il·lustrat per Pablo Pino (Editorial Cadí, ISBN 978-84-474-6127-1)

Com veieu, al costat tenia unes llanes i una sorpresa que us presentaré d'aquí a uns dies. Solament us diré que l'estic teixint utilitzant 5 agulles i que espero tenir-la acabada ben aviat per poder-vos penjar el tutorial, a veure si algú s'anima a fer-ne uns!

La Col·lecció de llibres MONDRAGÓ expliquen les aventures d'en Calet, un noi que, el dia del seu onzè aniversari rep un regal ben especial: un drac que no és ben bé com ell esperava però que, realment, l'ajudarà a aconseguir superar moltes proves en la seva gran aventura d'ajudar els Arbres Parlants que corren perill al Bosc de la Boira.
És una història on el protagonista està acompanyat pels seus amics; plena d'acció i aventures, que ens té veritablement enganxats!

Però avui, el que realment m'ha agradat és descobrir quelcom més sobre la seva autora, l'Ana Galán.
Tot ha començat quan hem llegit els agraïments del llibre:

"Al meu gos Keats, que, malgrat que no ho pugui llegir, és la meva inspiració per al personatge d'en Mondragó.  (Ana Galán)"

" Als meus pares, perquè no m'ha faltat mai un full en blanc i un llapis. (Pablo Pino)"

M'he sentit identificada amb els dos autors simplement llegint aquestes breus paraules: els meus animals també m'inspiren un projecte d'il·lustració. 

Als meus pares els he d'agrair que mai m'hagi faltat un full en blanc, o una paret en blanc o una samarreta en blanc... i, sobretot, el temps per poder-me dedicar a dibuixar i pintar sobre aquests espais.

L'Ana Galán és nascuda a Oviedo, però actualment viu a Nova York. És veterinària però ara, després de molts anys treballant en una editorial, es dedica a escriure i a fer una important feina: educar i criar gossos guia i acompanyar-los als entrenaments, durant els primers mesos de vida d'aquests animals. Ha escrit molts llibres, contes infantils, i novel·les.

El Pablo Pino és argentí i és tot un artista. En veure el seu blog m'he sentit petita, petita, petita... Quina qualitat tenen els seus dibuixos!

Bé, no pensava pas que la pàgina d'agraïments d'un llibre infantil m'inspiraria tant!

Fins ben aviat i gràcies per llegir-me!Cap comentari:

Publica un comentari